فرآیند تولید آرد

گندم پس از تخلیه داخل انبار از طربق الواتور به سمت بوجاری هدایت شده و بعد از گرفتن ضایعات مجددا به داخل سیلوهای گندم رفته و این فرآیند بار دیگر تکرار می شود پس از بوجاری , گندم به داخل شن گیر می رود تا سنگ, خاک و پوسته های اضافی آن جدا شود و سپس به داخل دستگاه هم وزن اتومات رفته تا گندم نم زده شود. گندم های نم زده ۱۴ تا ۲۴ ساعت خوابانده می شوند و پس از فرآیند خواب به درون والس برای آسیاب شدن می روند تا سبوس گندم از مغز آن جدا شود . در نهایت آرد تولیدی از طریق دستگاه بلوئر در داخل سیلو ذخیره می شود .

آرد به عنوان یکی از محصولات غذایی است که نقش مهمی را در سبد غذایی خانواده‎ها‎ ایفا‎‎می‎کند. آرد ماده ای پودری است که ازدانه غلات یاسایرموادنشاسته ای تهیه‎‎می‎شود. عموماً آنچه به عنوان آرددر نزد ما شناخته شده تر است، آرد گندم‎‎می‎باشد. در کنار آن، آردهای ذرت، نخود، جو، برنج، گندم سیاه و … نیز تهیه‎‎می‎شود. مهمترین عنصر آرد را نشاسته تشکیل‎‎می‎دهد که زیر مجموعه هیدرات کربن محسوب‎‎می‎شود. آرد گندم عمومابرای تهیه نان و پاستا مورد استفاده قرار می‎گیرد. همچنین به دلیل خواص منحصر به فرد آن، مصارف متعددی دارد. چندین مورد از انواع آرد در کارخانه عبارتند از :

  • آرد نول که ازقسمت مرکزی آندروسپرم تهیه می‎شود.
  • ارد ستاره که ازاندوسپرم ومقداری ازپوسته تهیه می‎گردد.
  • آردتافتون ولواش که که ازآندروسپرم بدست می‎آید.
  • آردماکارونیکه معمولا ازنوعی گندم به نام «دروم»تهیه می‎شود.